7 tips til deg som skal arrangere utebursdag

Utebursdag kan være en fin måte å feire barnebursdager på. Det er både rimelig og avslappende for oss voksne, men også en gøy opplevelse for barna. I en utebursdag kan barna løpe og herje så mye de vil, så lenge du feirer bursdagen på et område der du føler du har full oversikt.

Derfor ska jeg gi deg 7 tips til hvordan du kan arrangere en behagelig og fin utebursdag. 

 

♥Avtal klart og tydelig hvilke avgrensninger det ikke er lov å krysse. Har du mulighet til å holde bursdagen i din egen hage så er det enkelt å be barna holde seg innen tomten til huset. 

♥Grille pølser. Pølser hører barnebursdager til, og er lettvint mat å servere. Spesielt i utebursdag. Tenn et bål, ta med flere engangsgriller eller tenn opp bålpannen/grillen hjemme i hagen.

♥Til drikke er det koselig å servere kakao som enkelt kan taes med på termos. Har du i tillegg minimarshmallows å ha oppi kakaoen så står jubelen i taket. (Snakker av erfaring)

utebursdag barn tips

 

♥Såpebobler med såpeboblemaskin er en fin aktivitet som inkluderer alle barna. Ofte henger latteren løst når såpeboblene fyker til alle kanter. Vi laget en uhøytidelig konkurranse om å fange 100 såpebobler, for da ble det godteri som premie etterpå. Det er gøy å samarbeide om et mål som i dette tilfellet ble en godteri-premie.

♥Slå på Pinjãta. (Ref. godteri etter en samarbeidskonkurranse.) Alle barna stiller seg på rekke og rad og slår et slag hver på en pinjãta helt til godteriet ramler ut. Gøy samarbeidsprosjekt der alle barna får prøve hver sin tur. Pinjataen kan også fylles med en sprettball hver som en fin uteaktivitet. 

♥Vanlige uteleker som sisten, gjemsel, rødt lys, fargekongen og haien kommer er fine og inkluderende uteleker. En beskrivelse på de gode gamle utelekene finner du her

♥Kake og saft. Ofte når barn er ute i noen timer så blir de ekstra sultne. Muffins er enkel bakst å ta med ut. Det samme er boller og saft. 

 

For tips til bursdagsgave til førskolebarn se her

3 fine uteleker som alltid vil være populære

Det er så mange fine uteleker som går igjen over flere generasjoner. Gode gamle leker som ikke krever noe utstyr.

Her er 3 tips til morsomme uteleker 

 

Fargekongen: Den personen som er fargekongen står med god avstand og med ryggen til resten. Fargekongen sin oppgave er å rope en farge, for eksempel gul. Da kan alle som har et plagg med fargen gul bevege seg fremover. Men fargekongen kan snu seg når som helst, og da må ingen være i bevegelse. Er du i bevegelse må du gå tilbake til startposisjon. Den første som kommer frem til fargekongen har vunnet.

 

Haien kommer: En pekes ut som hai, og resten deler seg opp i ulike fiskegrupper. Hver fiskegruppe markerer sin egen base med for eksempel kritt eller tau. Haien i midten roper for eksempel “alle torskene og gullfiskene, kom og svøm.” Da kommer de som er torsk og gullfisk ut av basen sin og begynner å løpe i ring rundt haien. Etter en stund roper haien “haien kommer.” Da må alle fiskene løpe tilbake til sin base uten å bli tatt av haien. Blir du tatt blir du med som hai i neste runde. 

 

Ta den ring og la den vandre: Alle står i en ring med hendene på ryggen. En person går på utsiden av ringen og later som han/hun putter en liten ring i hver hånd, helt til ringen tilslutt ender opp i en hånd. 

“Ta den ring og la den vandre fra den ene til den andre.
Ringen er skjult, den sees ei, nettopp nå er ringen hos meg.
Jeg gikk meg ut på den grønne eng, der gjettet jeg på hvem ringen skulle få. Ser du jeg har fått den, ser du jeg har fått den. Tralalla, lalla, lalla, lalla, lalla.”

Når sangen har kommet til “ser du jeg har fått den” tar alle hendene foran seg og rister hendene i takt med sangen.

Når sangen er slutt sier den som la en ring i en hånd: “Hvem har ringen som sitter på den pene ringfinger, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12” Den siste som blir pekt på må gjette hvem som har ringen. Hvis personen ikke har ringen, er det han/hun som skal gjette hvem som har fått ringen.

 

Håper beskrivelsen var forståelig ♥

nostalgiske leker

5 tips til aktiviteter å gjøre når det er langhelg

På fredag er det 1. mai og arbeidernes kampdag. En dag som markeres som en fridag over hele landet. (Med mindre du jobber på sykehuset eller i andre samfunnskritiske yrker.) Det betyr for mange at det blir langhelg i helgen. 

Derfor har jeg skrevet ned 5 tips til aktiviteter å finne på med barna i helgen.

aktiviteter barn langhelg

5 tips til aktiviteter for barna i helgen 

♥Pokemon go. Jeg vet ikke med dere, men her i nabolaget har pokemon go fått en oppbluss igjen og blitt kjempepopulært. Det er så mange pokemon-navn og pokemon-krefter som diskuteres og fanges. I tillegg møter vi på mange andre skole og barnehage-barn på pokemon-jakt i nabolaget, som er kjempetrivelig. Visste du forresten at du enkelt kan få tak i gratis pokemonballer i spillet? Du trenger ikke å bruke en krone når du spiller.

♥MK-X. Et TV-program på NRK super som fokuserer på matematikk. Som programmet beskriver selv: “Matte er gøy! Vi løser oppgaver på en annerledes og veldig ukjedelig måte – både på egen hånd og med hjelp fra mattesentralen MK-X.” Jeg må si dagens barn er heldige som kan lære så mye gjennom barne-TV og YouTube. 

♥Sykkeltur. Ofte når jeg ser bilder av familier som sykler Norge rundt og overnatter ute med primus og liggeunderlag så får jeg lyst til å planlegge neste familietur med det samme. Men fakta er at vi liker verken å overnatte ute eller er noe særlig til friluftsmennesker noen av oss. Men hvorfor ikke få med seg godene ved lange sykkelturer og dra på dagsturer?  Å kjøre til et fint område som er trygt og fint for barna å sykle, og være ute en hel dag i frisk luft. Naturen gir oss en indre ro, og øker kreativiteten og mestringsopplevelsen til barn. 

Langhelg aktiviteter barn

♥Lag en spå. Husker du hvordan du bretter en spå? Du finner enkel veiledning her. Spå er gøy, og det er også en fin mulighet til å stave bokstaver (til fargene) sammen med barn som holder på å lære seg bokstaver.
Aktiviteter langhelg barn
Aktiviteter langhelg barn

♥Dra på fisketur. For mange barn er det en stor opplevelse å få bli med på fisketurer og andre naturopplevelser med sine foreldre. Spesielt om barna må dele mye av oppmerksomheten med søsken til vanlig er det godt å få muligheten til å ha mamma eller pappa litt for seg selv. Konsentrert oppmerksomhet og tilstedeværelse, uten at jobb eller andre ting stjeler den voksnes oppmerksomhet. 

9 tips til inneaktiviteter for barn se her

9 tips til en fin 17. mai

Reklame | lindex, partyking


17. mai er en festdag som mange forbinder med god stemning, kroneis, bunad og flagg. Vi forbereder oss godt til denne dagen over hele landet. Bilen skal vaskes og skinne, det lukter nyklipt gress i gaten, pentøyet henger ferdig renset og strøket i stuen og krukker med nydelige blomster står utenfor klar til å bli pyntet med flagg.

I år blir 17. mai litt annerledes enn vanlig. Derfor skal jeg gi deg tips til hvordan du likevel kan få en fin dag.

17. Mai corona tips

Tips til hvordan du kan lage en fin 17. mai for barna

♥Ta på finstasen. Det er så mange fine bunader som blir brukt bare denne ene dagen i året, og mye av stemningen til 17. mai ligger i forberedelsene. Skjorter og duker som strykes, søljer og sko som pusses.

Spenningen bidrar også til å skape gode minner i barndommen. Forventingene, gledene, stemningen. 17. mai kalles for barnas dag, og er basert på et viktig symbol for fremtiden og håpet. 

17. mai corona tips   Festdrakt jente her              Festdrakt gutt her

 

♥Lag en god frokost. 17. mai er en stor festdag der en lang frokost med litt ekstra godt hører med. Eggerøre, reker, laks, karbonader eller roastbiff. Velg deres favoritter og samle din nærmeste familie rundt bordet.

17. mai corona tips

♥Heis flagget. I Norge er det tradisjon at flagget heises kl 08 om morgenen og taes ned kl 21 om kvelden.

♥17.mai-effekter. Mye av moroa for barna på 17. mai er å treffes på skolen etter barnetoget for å kjøpe lodd, prøve lykken i fiskedammen eller gå på stylter. Det har vært en fast tradisjon i årevis. Hvorfor ikke gjøre mye av det samme hjemme i år?

17. mai corona tips

Duk til fiskedam her  stylter her  pompongs til duskepiker her

 

17. mai corona tips

Popcornmaskin her      Sukkerspinnmaskin her

♥Ta kaffen ute på terrassen. Det er sikkert mange som har kjent litt ekstra på hvilepulsen i det siste?  Når vi ikke har noe annet valg enn å holde oss i små grupper med mennesker så gjelder det også å nyte roen det innebærer samtidig. Vi går ikke glipp av noe selv om omstendighetene er rolige.

17. Mai corona tips

 

♥Rømmegrøt med spekemat. Rømmegrøt er et festmåltid som mange liker å ha på 17. mai. I tillegg er det så enkelt å lage og kan fint spises ute i hagen. 

17. mai corona tips

♥Se på NRK og TV2 sine 17. mai-sendinger. Å høre de karakteristiske og kjente stemmene som snakker om antrekk, kongefamilien og korpsmusikk. Så behagelig og god stemning å ha på i bakgrunnen.

♥Gå en tur i gaten med flagg og hils på kjentfolk i nabolaget. Ta en telefon til besteforeldre og ring med videochat til de som sitter alene eller er i karantene denne dagen.


♥Fyll fryseren med is og hør på nasjonalsangen. Tips til en enkel og god iskake finner du her

17. mai corona tips

 

Jeg gleder meg til 17. mai i år og ser frem til en fin og rolig dag med de nærmeste. Kanskje er det noen av dere som velger å feire på hytta også? 17. mai er på en søndag i år. ♥

 

Inspirasjon veggbilder på soverommet

Reklame | BGA fotobutikk

Jeg har vært så heldig å få velge meg ut disse fine bildene og rammene fra bgafotobutikk BGA fotobutikk er en familiebedrift som i dag består av til sammen 10 butikker og holder til i både Norge og Sverige. 

Akkurat nå er det SPRING WEEK med gode kampanjer og opptil 40 % rabatt i nettbutikken. Og med rabattkoden hannehome10 får du ytterligere 10% rabatt på de nedsatte produktene. Rabattkoden varer frem til 3. mai. 

Bilder på soverommet

Inspirasjon bilder på soverom

MR her      MRS her

 

 På barnerommet

Bilder på barnerommet inspirasjon

Bilder på barnerom inspirasjon

Bilde med surfebrett her

Jeg liker spesielt bildet med surfebrettene. Jeg synes bildet skaper så god og varm stemning og passer godt inn på et barnerom. Størrelsen på bildet er 50 x 70 cm. 

Så enkelt lager du gigantiske såpebobler

Inneholder annonselenke forskerfabrikken


De siste dagene har vi hatt helt nydelig vær og vært mye ute om ettermiddagene. Sol, blå himmel og tørt i gresset gir rom for mange fine uteaktiviteter. Og en uteaktivitet som er en kjempesuksess nå om dagen er gigantiske såpebobler. 

For å lage gigantiske såpebobler kan du bruke en rokkering, eller du kan bøye en kleshenger laget av stål til en rund sirkel og blåse bobler i gjennom. 

Sånn lager du store såpebobler

Ingredienser for å lage store såpebobler: glyserol som du får kjøpt HER, oppvasksåpe og vann. Glyserolen på linken er rimelig. Jeg betalte mer enn det dobbelte for min.

lag såpebobler selv oppskrift

Oppskriften fant jeg hos forskerfabrikken HER (under beskrivelse.)

lag såpebobler selv oppskrift

Oppbevar blandingen i en boks og la den stå over natten for best resultat. Da har dere en god mengde såpebobler og mye gøy dere kan holde på med ute. 

 

Store såpebobler er forresten en stor suksess om du skal arrangere utendørs barnebursdag 🙂 

3 ting du bør tenke på før du skal pakke bort vinterklær

inneholder annonselenke smartgadget


I månedsskiftet april/mai er tiden kommet for å bytte ut vintergarderoben med vår-og sommerklær. Store gode ullgensre og strikk, vinterdresser og boblejakker skal pakkes bort frem til en ny fin vintersesong. Men det krever sin plass å oppbevare alt vintertøy for en familie. I tillegg er godt vintertøy dyre plagg som bør ivaretas for å bruke og arve til neste år.

Derfor skal jeg gi deg tre tips til hva du bør tenke på før du pakker bort vinterdresser, utebukse og boblejakker.

oppbevaring vinterklær

Oppbevaring av vinterklær

 

♥Gå over alle lommer før du pakker bort klærne. Å gå gjennom alle lommer og kvitte seg med papir og smuler er viktig. Hvis ikke er det stor fare for at både insekter og møll får glede av å spise fra dine lommer. Og med småkryp i lommene risikerer du å få hull i plaggene når de spiser seg i gjennom. Derfor: sjekk alle lommer før du pakker bort klærne. 

 

♥Vask alle vinterplaggene. Sminke som har smittet over på jakkekrager og fett etter deodoranter er typiske flekker som bør vaskes bort. Visste du at svette og urin er som mat for møllarven? Derfor er det viktig at vintertøyet er rent. I tillegg er det mye hyggeligere å finne vinterklærne igjen neste sesong når alt er rent. Bare husk å la klærne tørke godt etterpå.

 

♥Oppbevar vintertøyet i pappesker eller vakuumposer. Når du pakker bort vintertøy er det viktig at det ikke oppstår kondens. Kondens er typisk at kan skje om du pakker alt i en svart søppelsekk for eksempel. Vakuumposer HER er redningen for mange. Spesielt om du har liten oppbevaringsplass. I tillegg blir klærne beskyttet mot støv, fukt og lukt. Vakuumposene kan brukes om og om igjen, og du trenger bare en støvsuger for å få vakuum ut av disse posene. 

 

Håper du likte tipsene ♥

 

Tips til oppbevaring av sengetøy se her

Oppstart i barnehagen

Den kommende uken åpner barnehagene igjen, og en ny og litt uvant hverdag begynner. Jeg tror det er mange spente barn som gleder seg til å møte venner og barnehageansatte igjen.

Og spente er vi som foreldre og.

Jeg har skrevet min egen lille huskeliste for de kommende dagene i barnehagen. Det er på ingen måte en fasit, men noen ganger er det fint å dele litt tanker. 

Huskeliste for den kommende uken i barnehagen 

 

♥Vask alltid hendene som det siste vi gjør før vi drar hjemmefra. Ha på rene klær som nylig er vasket, og vask hendene igjen som det første barna gjør i det de ankommer barnehagen.

♥Ha med mye skiftetøy til lange dager ute. Ingen klær skal tørkes i felles tørkeskap denne perioden, så ekstra mye skiftetøy er nødvendig.

♥Spis frokost før vi drar hjemmefra og la matboksen (hvis den er nødvendig) ligge i sekken hele tiden. Drikkeflaske blir igjen hjemme. (Dette med rutiner på matboks og drikkeflasker varierer veldig ut i fra hvilken barnehage man går i.) 

♥Skifte klær når barna kommer hjem igjen. Dette tipset fikk jeg fra en helsesøster da vi fikk barn nr 2, for å unngå å dra med unødvendige forkjølelsesvirus hjem. Det var riktig nok fordi vi hadde en nyfødt hjemme, men likevel synes jeg hygiene og økt renslighet er viktig nå som barnehagene åpner igjen så vi kommer til å forholde oss til det. Et bad/dusj etter barnehagen skal vi også innføre. 

♥Forholde oss til de barna som er i samme kohort-gruppe ved lek på fritiden.

 

Ønsker deg en fortsatt fin kveld 💛

Lær deg dansekoreografi med YouTube

Har du danseglade barn hjemme som liker å danse til kul musikk? Da bør du søke på «just dance» på YouTube. Det har nemlig vi gjort de siste dagene, og det er kjempegøy.

Mange av sangene de bruker er de samme som sønnen min danset til da han gikk på hiphop.

 

Just dance

Dans hiphop på nettetwaka waka

Waka waka er en fin dans for de minste til å begynne med. Den inneholder enkle bevegelser.

Dans på nettet hiphop

Just dance – Watch me har også en veldig familievennlig dansekoreografi.

 

Her hjemme har vi allerede satt Just dance på ønskelisten som neste Nintendo switch-spill. Men enn så lenge er det veldig gøy å danse via YouTube. 

Og husk å velg dere ut en karakter å herme etter på forhånd. Det er ekstra gøy 😄

Sånn får du skoene hvite igjen på under 10 minutter

annonselenke


Hvite sneakers er fint, men de blir også synlig skitne etter kort tid. 


Da jeg vasket de hvite skoene til ungene nylig bar de mildt sagt preg av fotballsparking i grus og grønske oppover sålene. 
Likevel synes jeg resultatet etter vask ble veldig bra med overraskende lite arbeid.

Vaske hvite sko rengjøringstips

Zalo og neglelakkfjerner

Sånn gjør du: først vasker du hele skoen med en klut med vann og zalo. Deretter dynker du en bomullsdott i neglelakkfjerner og gnikker bort grønske og andre sorte merker som måtte sitte fast på sålen.

Neglelakkfjerner er helt genialt når du skal rengjøre vanskelige flekker på hvite joggesko. Eneste er at det lukter litt sterkt så det kan være lurt å ta det utendørs en dag du likevel skal sitte på terrassen. Med god lufting på skoene forsvinner lukten. 

Rengjøre hvite sko vasketips

Rengjøring av skolisser

Barnesko har ofte skolisser som det ikke går an å ta av eller bytte ut. Derfor bruker jeg en tannbørste når jeg rengjør skolissene på barnesko.

⇒En bolle med varmt vann og litt vaskemiddel for hvitt tøy.

Du kan også legge skolissene i en vaskepose og vaske dem i vaskemaskinen. Vaskepose til sko HER

Rengjøre skolisser vaske skolisser  

Så enkelt er det å få skitne sko hvite igjen. 😊