Pollenstøv på terrassen

Visst er jeg glad for å ha bjørk-og furutrær i hagen. De stenger for innsyn og gir en god følelse av fin norsk natur. Men i slutten av mai til midten av juni dekker de terrassen med gult pollenstøv. Var det forresten ekstra mye i år? Alt ble i hvertfall vasket bort i helgen, så får vi bare tåle 2-3 uker med gul pollen hver sommer.

Med vaskebøtter, robotstøvsuger, sentralstøvsuger og sommermusikk ble det likevel en fin familieaktivitet. 

Terrassegulvet har vi malt med hvit murmaling.
Sånn så det ut før:

 

Og forresten. Tips til barn som trenger å kjøle seg ned i sommer: sett vannsprederen under trampolina. En kald og morsom opplevelse💦☀️

Derfor bør du vaske skallet på melonen

God mandag.

Jeg så gjennom Google Analytics i dag for å se hvilket innlegg som er mest googlet denne måneden. Og innlegget som troner øverst med 420 googletreff de siste 28 dagene er innlegget om hvordan du enkelt får hvite sko rene igjen her

Og når vi først er inne på sommer og rengjøring, hva er vel mer naturlig å skrive om enn rengjøring av en av sommerens mest populære frukt?

vaske melon bakterier frukt

Visste du at det er viktig å vaske skallet på melonen selv om du ikke spiser den? For selv om du ikke spiser skallet så skjærer du likevel en kniv gjennom et skall med bakterier og drar kniven inn til fruktkjøttet. 

Melon er en frukt som importeres fra varmere land, og ofte fra steder uten særlig tilgang til rent vann før den fraktes uten emballasje. Bakteriene kan komme fra blant annet jord og fugleskitt. 

-Det skal sies at den tørre overflaten på skallet ikke er den beste for formering av bakterier, men når du får vann og sukker fra melonen i tillegg kan grobunnen bli riktig så god.

Så mitt vasketips i dag: vask skallet på melonen før du skjærer opp melonskiver. Da er sannsynligheten for å unngå feriemage litt høyere. 

vaske melon bakterier frukt

 

Vasker du skjærefjøla riktig? her

Bukett fra egen hage

God lørdag

Er det flere som liker å ha blomster på bordet når helgen er i gang? Er du flink til å hente inn fra din egen hage og bed?

Begrepet “cutting garden” har blitt et vanlig uttrykk som innebærer at et lite område i hagen er satt av til blomster som kuttes og pynter opp inne. Selv har jeg ikke kommet så langt i hagen enda, men jeg skal definitivt avse et område til det. Tenk så koselig å stå opp om morgenen og klippe en fargerik bukett. 

Syriner 

blomsterbukett fra hagen

blomster fra hagen

Syrinene blomstret litt senere i år på grunn av den kalde perioden i mai. Men når de først blomstrer er syriner så fine å sette i vase på bordet.

blomsterbukett fra hagen

Inpirasjon sommerblomster her

3 familieaktiviteter å gjøre i helgen

God fredag og god helg. Gradestokken viser fortsatt høye temperaturer over store deler av landet, så jeg håper du koser deg om dagen.

Her er tre tips til aktiviteter du kan finne på med familien din i helgen

 
☀️Utekino. Har du en macbook eller nettbrett med tilgang til Tv2 sumo eller Netflix? Tenk så koselig det er å ta med et pledd og litt popcorn for å se en film sammen ute? Utnytt at kveldene er lyse selv når klokken har passert midnatt og lag en skikkelig utekino. Denne aktiviteten har jeg planlagt for søndags kveld her hjemme og jeg gleder meg allerede. Det er meldt 30 grader, så jeg tenker temperaturen er helt perfekt når klokken bikker 18:00. 
Familieaktiviteter sommer

☀️Lag en saftstasjon. Med hjemmelagde plakater, planker, papp og maling kan barna “selge” saft til hyggelige naboer som tørster i varmen. Hvem av oss som er født på 80 og 90-tallet har vel ikke stått bak en hjemmelaget saftstasjon i barndommen?

☀️Gå en tur langs strandkanten. Blir det mer ferie og sydenfølelse enn å kjenne sand mellom tærne? Ta skoene i hånden og vass føttene i vannet mens dere går en koselig familietur. Kanskje får du tatt noen fine bilder samtidig? Den klassiske -sparke vann opp i luften- og fang øyeblikk med barna på kameraet.

Nyt helgen ☀️

Hjemmelaget peeling og sommerfavoritter

annonselenke kicks


Jeg har vist denne hjemmelagde peelingen tidligere. Men siden det er sommer og snart ferietid så er det på høy tid å gjøre noen forberedelser for huden. 

Hjemmelaget peeling

Hjemmelaget peeling

♥kaffegrut   ♥matolje 

Neste gang du trakter deg en kopp kaffe bør du avse noe av kaffegruten til en god peeling. Ha kaffegruten i en skål og bland inn en liten mengde matolje. Da sitter du igjen med en helt perfekt peeling til huden.

Personlig liker jeg denne peelingen godt, og huden kjennes silkemyk når du er ferdig.

 

Sommerfavoritter

Her er mine favorittprodukter nå i sommervarmen.

♥Solpudder med rouge og highlighter fra Terracotta her.  Jeg elsker det. Det gir så fin glød. På bildet lengre ned får du se fargene i pudderet. Jeg bruker farge nummer to hver dag, og tilføyer glød fra highlighteren om kvelden. 

♥Rituals crackling body mousse. Nedkjølende, lett og velduftende lotion. Perfekt og kjølende til huden uten å være klissete. 

♥Labello lipgloss. Fin farge til leppene som samtidig gir god fuktighet. 

♥Sunsilk deodorant med lukt av kokos. Esker den, elsker lukten. Lukten av sommer. 

Fineste solpudder i sommer her

Smaragdpalme

Reklame |


Tre nye smaragdpalmer

Hennie interiør-bok her


Ser du smaragdpalmen som står i vasen på bordet? Den har stått i vase i ett par måneder nå, og lite visste jeg at den skulle få mange røtter å sette i jorden!

Det var ikke bevisst å lage en avlegger, men så utrolig gøy! Og så enkelt. Så i dag har jeg fylt en potte med jord og plantet smaragdpalmen så den kan bli til en ny, fin plante. Verdt å merke: du trenger 2-3 avleggere og noen blader i jorden for å få en vellykket forplantning.

Så nå har jeg lagt to nye stiklinger i en vase for å se om jeg får til det samme en gang til.

Smaragdpalme avlegger

Smaragdpalme

Så hvis du har en plante hjemme kan du prøve deg frem med en stikling eller avlegger. Etter 4-6 uker i vann vil det danne seg røtter som du kan plante i næringsrik jord 🌿

 

Buksbom i hagen se her

Pakkeliste til ferie

Gjør pakking til ferien enklere

Jeg fikk en kommentar på innlegget «bilferie med barn” der det kom et tips om en gratis app som heter kjøregøy. Sjekk den ut om du skal kjøre bil med barn i sommer 🙂

Pakkeliste ferie

Packpoint- app med pakkeliste

En annen app jeg må tipse om er appen PackPoint. En app som hjelper deg med å lage pakkeliste til ferieturen din. I appen kan du skrive inn reisemål, lengde på turen og hvilke aktiviteter du skal gjøre, så får du opp en liste med hva du bør ha med. I tillegg kan du tilføye punkter selv også. Helt genialt 😃
Pakkeliste ferieFra stranden La mata i Spania. Helt nydelig sandstrand. 

 

7 tips til deg som skal på bilferie med barn her

Norsk sommer på sitt beste

God mandag og god start på ny uke. 

Jeg er så klar for å nyte norsk natur denne sommeren. Turen vår går hele veien til Kristiansand i år og der er det så mange fine plasser å besøke på veien at det er vanskelig å bestemme seg.

Sist vi kjørte samme rute var vi innom Lillehammer, Oslo, Tønsberg og Sandefjord. Helt nydelige sommerbyer.

Og nå lurer jeg på: hva er dine ferieplaner for i år? Jeg gleder meg til å høre 🏝

Hjemmelaget pepsi-is. Litt i overkant hard saftis.

Nye badehåndklær fra Jysk. 

Det var så mye båtliv på sjøen denne helgen. Kan det bli mer sommerstemning enn båter som spiller musikk med lyden av latter og skrål?☀️

Elsker det. 

Vi høres igjen i kveld med tips til sommerlige middager. 

 

Noen aktiviteter er best utendørs

Som for eksempel å male.

Å la barna få male, søle og være kreativ kan noen ganger oppleves som et tiltak. Derfor liker jeg å motivere til å ta med kreative aktiviteter ute om sommeren.

Male barn

Maleblokk, vannmaling, pensler og en kopp med vann for å skylle pensler.

I hagen kan barna male og søle så mye de vil samtidig som de er ute i frisk luft. Og etterpå kan de bare hoppe rett i bassenget eller løpe gjennom spyleslangen for å vaske bort malingen på hendene. To fluer i en smekk – helt perfekt. 

Male barn

 

8 aktiviteter for barn som skal være hjemme i sommer her

En enkel og sommerlig dessert

Får du spontane besøk om sommeren? Eller kanskje du ikke har lyst til å bruke masse tid på kjøkkenet på godværsdager?

Da er pai en perfekt dessert å servere til gjester.

Sommerdessert

Så enkelt, så lettvint og ikke minst god. 

Jeg brukte oppskriften her

Vanligvis ville jeg brukt blåbær på hele paien, men siden sønnen min ikke liker blåbær så prøvde jeg for første gang å lage halve paien med jordbær. Det gikk helt fint.

Server gjerne med vaniljeis til ☀️