Forberedelser til skolestart

Den beste starten på dagen: stå opp tidlig, re opp alle senger og åpne alle gardiner og vindu på soverommet. Med en kopp kaffe. Det setter så god standard for resten av dagen.

Her er srivebordet som snart skal brukes til lekser. Vi har iallfall prøvd å forberede det som det er mulig å forberede på forhånd.

Pennal med fargestifter, viskelær og blyanter. Altså, hvor dyrt det egentlig er med skolesaker? Som for eksempel en ordentlig matboks, drikkeflaske og pennal. Det er jo opp i tusenlappen med en gang, og matboks og drikkeflasker må man jo ha flere av også.

Men ferien er ikke over riktig enda heldigvis. Det er fortsatt en uke igjen til SFO starter, så en tur ved sjøen igjen gjenstår. Vi reiser i morgen, så i kveld skal bagene pakkes igjen.


Ønsker deg en god onsdags kveld♥

9 tips til deg med skolestarter til høsten her

 

Båttur rundt Hvaler

Lite kan måle seg med norgesferie på båttur med flagget flagrende midt mellom blå himmel og brusende saltvann. Turen gikk rundt nydelige Hvaler som er en øykommune bestående av 833 øyer, holmer og skjær over 20 m².

Derfor kan du enkelt ende opp på en strand der du får være helt alene. 

Etter båtturen kjørte vi en tur innom Fredriksten festning i Halden. Så gøy å få se scenen der Allsang på grensen spilles inn. Og den nydelige utsikten på toppen! Elsker å få oppleve nye steder i Norge.  

Gi gjerne tilbakemelding om du ønsker tips til familievennlige hoteller og steder å besøke i Norge. 

Fortsatt god tirsdag♥

Pokemonjakt i Vigelandsparken

annonselenke hm


Å gå i Vigelandsparken er et must hver eneste Oslotur. Derfor ble det selvfølgelig en tur innom parken denne ferien også.

Vigelandsparken er også en perfekt plass for å fange pokemon. Og vi var ikke de eneste som var på pokemon-jakt denne tirsdagen.

Perfekt familie-syssel på dager det regner ute. 

Mageveske her    Sydvest her

Sydvest er forresten helt genialt og mye bedre enn å gå rundt med en hette over hodet for aktive barn. 

I tillegg leide vi en EL-sparkesykkel for første gang. I Vigelandsparken. Trygt og fritt for trafikk. Det var kjempegøy og føyer seg inn i rekken som en fin aktivitet på dager det regner. 

Vigelandsparken med barn

Vigelandsparken pokemon

Og tilslutt innom en koselig kafé i parken, med verdens beste bakst. Perfekt dag ute i regnet.

#Freebritney

Jeg har hatt så god tid de siste dagene her på hytta at jeg har satt meg inn i Britney-saken som florerer i media om dagen. Og jeg henger meg med på hashtagen “Freebritney. Det er ubehagelig å lese alt som blir skrevet og dokumentert med bevis. At hun til og med ble tvunget til å endre sangstemmen sin av plateselskapet. Hun får ikke bestemme noe i sitt eget liv. Det kan selvfølgelig være at mye ikke er sant, men en titt på instagrammen hennes viser en stor forandring bare de siste to årene.

***

På podcasten topp 3 rangerte de topp 3 undervurderte produkter denne uken. Og noe som virkelig er undervurdert om sommeren er å sende postkort! Så har du litt ekstra tid anbefaler jeg å sende postkort til noen. Det er så koselig å få i posten.

Hver ferie har jeg en tradisjon om å kjøpe en kjøleskapsmagnet fra det stedet vi har feriert, så i år kom denne magneten opp på kjøleskapet. En fin tradisjon for å huske hvor vi har vært.

Nå skal vi nyte nest siste dag av ferien vår før vi reiser hjem igjen i morgen. Ønsker deg en god lørdag♥

Bærsesongen er i gang

På sosiale medier florerer det av bilder av spreke nordmenn på norgesferie. 

Barn er skapt til å være i aktivitet og bevegelse, og hva passer vel bedre enn å være aktiv nå i norgesferien? Det ser det ut til at mange er i år. 

 Og en stor bonus med å komme seg ut i naturen nå, er at bærsesongen allerede er i gang. Blåbær og bringebær modnes i midten av juli og varer ut til august. Og enda en bonus: det er dobbelt så mye antioksidanter i blåbærene du finner i skogen enn de du kjøper i butikk. 

Senere i juli modnes både solbær, stikkelsbær og rips. 

 

Tips til hva du kan lage av bær: 

♥Rips med vaniljesaus. 

♥En god pai her toppet med nyplukkede bær. 

♥Hjemmelaget saft.

♥Smoothie

♥Bærsorbet.

♥Rørte bær til syltetøy.

 

Bær i juli

På lørdag har vi planlagt vår neste langtur med en tur i Femundsmarka. Marka der Lars Monsen søker villmarksopplevelser. Jeg kommer med tips etter vi har vært på tur.

God torsdag♥

 

5 gode grunner til å ta med familien på skogtur her

Tips til aktiviteter på regnværsdager

Vi er heldige i Norge som har alle 4 årstider. Men kanskje ikke i midten av juli? Uansett. Bare vi kler oss nok kan vi gjøre mye av det samme som vi ville gjort ellers.

Tips til aktiviteter med barna denne uken:

♥Venner på overnatting.  Den største lykken i ferien for barn, er det ikke? Gjør noe ekstra ut av det med for eksempel telt og sovepose inne, dyne og film i sofaen, hver sin pose med litt godt eller kanskje discolys på rommet. Å være med venner ender ofte opp som de største gledene i ferien.

♥Lag en TikTok-dans. Du trenger ikke legge ut videoen på nettet, men det kan være gøy å ha den på kamerarullen. På Spotify finner du liste over de mest populære TikTok-sangene. Og dansen til «Savage love» er kjempelett å lære.

♥Aktivitetshefte med klistremerker og annet gøy. 

♥Fingerhekling. Husker du det? Det er enkelt for barn å få til, og kan bli til både armbånd og hårbånd. Fremgangsmåte med video ser du her

♥Sykkelturer med familien. Min sykkel ble stjelt i mai. Men nå har den kommet til sin rett igjen og vi kan endelig dra på sykkeltur. Takk til Falch 👏🏻

♥Busstur til byen for å handle klær til skolestart. Vi skal ta bussen til byen og kanskje blir det en tur på kafé også. Å dra på kafé må jeg innrømme at jeg aldri gjør med barna, men når vi skal handle skoleklær hører det med. Egentlig hadde jeg planlagt å vente til august med denne aktiviteten, men nå som været er dårlig er det en fin aktivitet å gjøre denne uken.

♥Kino. Dit skal vi i dag for å se Knerten og sjøormen. Det blir stas. 

 

Håper du har en fin tirsdag 🙂 

Leker fra 90-tallet

For alle som hadde barndom og skolegang på 90-tallet er det mye å mimre tilbake til.

Likevel ser jeg at mange av de produktene vi fikk oppleve på 90-tallet er gjeldende i barndommen til barna våre også. 

Derfor har jeg laget en liten liste med produkter som hører 90-tallet til. 

Produkter som våre barn også får oppleve:

♥Mobilspillet Snake. Snake har jeg lastet ned som app på telefonen, og faktisk så synes eldste guttungen at det er gøy. Jeg var så god på det spillet! 

♥Crash bandicoot. Både super Mario bros og crash bandicoot er på nintendoen vår. Og Donkey Kong så klart. Like gøy som før.

♥Sticky hands. De slimete hendene du kaster fremover så den fester seg i gulv og bordplater.

♥Bamsedrikke. Noen steder selges de fortsatt. De klassiske drikkeflaskene som er formet som en bamse. Med rød saft.

♥Bilbaneteppe. Bilbaneteppe har vi som teppe på det ene barnerommet.

♥Å se i leketøyskatalogen. Jeg synes det er så fint for barn å kjenne på følelsen av å ønske seg noe. Sitte å bla i en katalog og sette et merke rundt det som skal på ønskelisten. 

♥Fiskespillet. Batteridrevet fiskespill med fisker som roterer rundt på brettet. Målet er å få opp fiskene med en fiskestang.

Blandabrus. En sjelden gang går jeg med på blandabrus. Klassisk blanding mellom Cola og Solo. 

 

Flere minner jeg husker godt 

♥Shampoo Herbal essences.

♥Parfymen Tommy girl, Laura Biagotti og Cool Water.

♥Lipsmacker og juicy lips.

♥Plakater på rommet av boyband.

♥Minesveiper

♥Nøkkelringer med glassmokker og diamanter

♥Fargerike perler på sykkelhjulet.