Tips til en fin og corona-vennlig Halloween

Reklame | partyking

Snart er det Halloween, og for mange barn er dette en stor dag som de gleder seg lenge til.

Derfor skal jeg gi deg tips til hvordan du kan holde en fin og corona-vennlig Halloween. 

Halloween 2020 

♥Bruk kvelden før kvelden til å fylle huset med halloween-effekter og skap magien allerede i det barna våkner om morgenen. Rom som det er ekstra gøy å legge inn en innsats om morgenen er utenfor soveromsgangen og på inne på badet. Et detaljert og rimelig Halloween-kit finner du HER

Utover ettermiddagen kan du flytte pynten inn i stuen eller utenfor inngangspartiet. 

♥Fortell spøkelseshistorier. Forklar hvorfor vi feirer Halloween og hvor gresskaret, godteriet og alle de skumle effektene egentlig kommer i fra. Det gjør dagen litt ekstra spennende.

♥Heng opp en egen Halloween Pinata. Lite er så gøy som å slå på en pinata og se hva som ramler ut. Pinataen kan fylles med både godteri og sprettballer for en ekstra effekt. En fin måte å få godteri på Halloween uten å måtte ringe på dører. 

Corona halloween

Gresskar-pinata HER

 

♥Ønsker barnet å kle seg ut og gå en tur i nabolaget? Avtal et tidspunkt med besteforeldre, eller samle en liten kohort-gruppe som kan ringe på til hverandre. Husk å bare ha godteri som er pakket inn.

5 tips til innendørs Halloween-leker 

♥Ringspill. Spraymal fem kjegler i sort så de ser ut som heksehatter. Sett poeng på hver kjegle og kast ringer. 

♥Gresskarbowling. Tegn øyne og munn på seks ruller med toalettpapir. Sett de oppå hverandre med tre ruller nederst, så to ruller oppå og en på toppen. Rull et gresskar som en bowlingball og velt flest mulig toalettruller. 

♥Tre på rad. Mal tre steiner som et gresskar og tre steiner som et spøkelse. Bruk en maskeringstape på gulvet og lag ruter til et spillbrett. Spill tre på rad med steinene. 

♥Tegn edderkoppen. Lag en stor plakat med spindelvev og heng den på veggen. Ta på bind for øynene og tegn edderkoppen så nært midten av spinnet som du klarer. Ved å ha forskjellig farge på tusjene er det lettere å skille edderkoppene i fra hverandre. 

♥Hva gjemmer seg under? Bruk en eske og legg et teppe over. Legg en bamse eller små edderkopper oppi esken og la barna kjenne med bare hendene hva som skjuler seg i esken. Det blir garantert en ekkel opplevelse. 

Corona halloween

Gresskar med LED-lys HER
Corona Halloween

Lysende spøkelse HER

Corona halloween

corona halloween

God Halloween-feiring 🎃

8 aktiviteter på en regnfull helg

I dag våknet vi til en regntung dag. Men det er ingen grunn til å deppe av den grunn. Det er mye å finne på likevel.

Derfor skal jeg gi deg 8 tips til aktiviteter å gjøre i helgen.

8 aktiviteter å finne på med barna i helgen

 

♥Ut på tur med lommelykt i skumringsmørket. En spennende ettermiddags-ferd å gjøre før barne-TV og kveldskosen begynner. Kanskje finner dere noe spennende på veien?

Aktiviteter regner ute
♥Se en grøsser sammen. Her hjemme kom vi akkurat hjem fra en regnfull fotballtrening og snurrer nå filmen “Monsterjakt for nybegynnere” med en kopp kakao. Filmen har 7-årsgrense og ligger på Netflix.

♥DIY-prosjekt til Halloween. Tips til enkle Halloween-effekter å lage selv finner du her og her
Aktivitet regner ute

♥Fyll inn noen ekstra sider i “boken om meg.” Les fødselshistorien høyt, fortell om de første ordene barnet lærte seg. Kanskje husker de det selv også? En hyggelig mimrestund samtidig som du får tid til å fylle inn noen setninger.

♥Bowle sammen i bowlinghallen. Var det èn aktivitet som kom frem som favoritt hos oss i høstferien så var det å bowle. Kjempefin aktivitet for hele familien.

♥Kjøp et gresskar og skjær ut en lykt som kan stå utenfor når mørket senker seg. 

♥Sett opp et hjemmelaget telt med puter og pledd og ha høytlesning. Vi leser i en bok fra lesehest-serien som heter kyssefabrikken av Unni Lindell. 

aktiviteter regner ute

♥Flasketuten peker på. Legg puter ut på gulvet for å sitte på og spinn en flaske rundt. Du kan finne på mange gøye sprell som den som flasken peker på må utføre.

 

Spill-anbefaling på Nintendo her

Tips til motoriske øvelser her