Hvordan dekorere med gresskar

Dekorere med gresskar

Gresskar har de siste årene blitt et symbol på høsten i Norge. Selv har jeg fått mer og mer sansen for gresskar som høstdekorasjon.

Her er mine tips til hvordan du kan dekorere hjemmet ditt med gresskar:

Bruk gresskaret som en blomsterpotte. Skjær av toppen på gresskaret, skrap ut innmaten og fyll gresskaret med jord. Så planter du en fin høstblomst oppi. Et eksempel på en høstblomst som er fin å ha i gresskar er pyntekål.

Det kan være lurt å stikke et hull i bunnen av gresskaret for drenering av vannet.

En annen fin dekorasjon er å fylle en trillebår med gresskar. Dette skal jeg faktisk gjøre selv i år. Så utrolig hjemmekoselig og høstlig det er. Jeg fikk egentlig lyst til å male trillebåren vår og, men der tror jeg mannen setter foten ned.

Gresskar tips

Om du ikke har trillebår eller annen vogn, så er det kjempefint å fylle en kasse med fargerike gresskar. Det gir en egen hjemmekoselig atmosfære med de fine høstfargene.

Gresskar dekorasjon

Du kan også bruke gresskar til å dekorere rundt en blomstergruppe i hagen. Gresskar gjør seg godt sammen med et tre eller stauder i hagen. Kanskje har du en liten benk stående ute også?

Og tilslutt; bruk innmaten i gresskaret til matlaging. Det finnes masse oppskrifter til mat der gresskar er en ingrediens. Gresskarpai er jo faktisk en vanlig dessert etter kalkunen på Thanksgiving, eller høsttakkefest som det heter på norsk.

Gresskarsuppe

Håper du fikk noen ideer til hvordan du kan bruke gresskar til å dekorere.

Lær deg å like mandager

Kunsten å like mandager

Er du en av de som synes mandager er litt tunge?

Her er tips for å like mandager:

Vær forberedt på ny uke: legg frem klær kvelden før og sett jobbveska og nøkler klar i gangen. Ingenting er som å våkne til en følelse av at ting er i orden.

Gjør kaffen klar før du legger deg. Om du liker å starte dagen med en kopp kaffe, så drikk den koppen allerede før du går hjemmefra. Om alt er klart til å bare trykke på kaffemaskinen, så rekker du å ta med en kopp på badet mens du steller deg.

Finn noe med mandager som du gleder deg til. Er det noe med mandager du gleder deg til? Feks en ny episode med KUWTK? Selv er jeg veldig glad i podcast og liker å ha en podcastepisode å glede meg til hver morgen. Jeg liker også å høre podcast i bilen på vei til jobb. Det er ikke så mange podcaster jeg kjenner til som kommer ut på mandager, men «snikksnakk» med Belinda og Kristin er koselig.

Hold det ryddig på soverommet. Soverommet har en tendens til å bli bomba med klær. Spesielt hvis man hopper over punkt nummer en i innlegget og leter frem klær om morgenen. Å stå opp til ryddige omgivelser gir en mental boost for å gripe fatt på dagens gjøremål.

Tenk positivt. Start dagen med å tenke positive tanker om hvor heldig du faktisk er som har noe å stå opp til om morgenen. Du har sikkert vært syk før og bare lengtet etter å bli frisk, med lovnaden om å aldri klage på noe igjen? Prøv å ha det litt i bakhodet hvor heldig du er som har det livet du lever.

Like mandager

 

For tips til hvordan bli mer strukturert se her

En sommerdag midt på høsten

God lørdag fra Hitra. Her er det blå himmel og vindstille i dag. Det ble plutselig en sommerdag midt i høstværet. Jeg hadde jo pakket bilen full med luer, hals og votter. Det ble i allefall en positiv overraskelse. Så nå ligger jeg på terrassen i singlet og leser hytteblad. 

Jeg elsker interiørmagasiner. Så mye inspirasjon å hente.

Vet du forresten at det er kaffens dag 1. oktober? Kaffe har faktisk en egen dag. Og i morgen er det fårikålens dag. Når vi først er i gang så er det kanelbollens dag 4. oktober 😄

Hvis du vil følge meg på Instagram så heter jeg hanneshome. Med en S. her

Helgestemning og team Ingebrigtsen

God fredag og god helg! Helgestemningen har lagt seg her i huset. I kveld blir det rolig kveld med fyr i peisen og gullrekka på TV. Vi har nettopp sett Ingebrigtsenbrødrene løpe i mål, klare for VM-finale på mandag. Så spennende! Det kommer jo faktisk ny sesong med team Ingebrigtsen snart også. Som jeg gleder meg, jeg digger Gjert.

I morgen tidlig kjører vi til hytta på Hitra. Sjøluft, båt og sol, jeg gleder meg. Når det er ungene som er pådrivere så er det bare å henge på. 

Nyt fredagskvelden. 

Hva rampenissen egentlig er

Hva er egentlig en rampenisse?

Rampenissen, eller The Elf on the Shelf som det heter på engelsk er en liten alv som flytter inn i de tusen hjem 1. desember for å rapportere videre til nissen.

Ideen kommer opprinnelig fra en barnebok som ble skrevet i 2004. Boken handler om en alv som ble sendt av gårde til forskjellige hjem for å rapportere om både god og dårlig oppførsel.

Han kan ikke prate, han bare observerer i løpet av dagen og reiser avgårde til nissen når alle i huset sover.

Men hver natt når han returnerer til huset igjen så har han gjort en liten rampestrek. 

Rampenisse

Det er så gøy at denne tradisjonen har kommet til Norge, den gjør desember til en stor happening både for store og små. Til og med samboeren min fikk helt dilla i fjor på hvilke sprell alven skulle finne på, haha.

Rampenisse ide

Rampenisse

Rampenisse tips

Paradis med maskeringstape i stuen.

Faktisk har desember blitt den måneden der alle i huset spretter opp for å lete og se hva denne rampenissen har funnet på.

Vi har en liten regel her hjemme da, og det er at alven aldri skal inn på soverommet. Soverommet skal være en trygg plass for barna, og de skal slippe å bekymre seg for om rampenissen kommer inn dit. 

 

Tips til hva du kan ha i julestrømpen se her

DIY halloween

I mitt prosjekt «Halloween på budsjett» så lagde jeg i dag et Halloweenskilt for å ha utenfor ytterdøren. Jeg fant en gammel steinblokk som var i huset vårt da vi tok over huset. Den ble av tidligere eiere brukt til å ha på gulvet ved siden av vedovnen. Jeg ønsket ikke å ha den i stuen selv, så jeg har oppbevart den i garasjen midlertidig i tilfelle den kunne brukes til noe senere. Og det kunne den nå!

Du har sikkert sett sånne skilt utenfor amerikanske hjem til halloween? Malingen er en hobbymaling vi hadde fra før, så brukte jeg fingeren til å skrive.

Jeg gjorde et kjapt oppsett utenfor i dag bare for å vise hvordan jeg tenker. Kanskje finner du en gammel plate til en skapdør eller noe annet som kan males? Det er bare å lete gjennom loft og garasjer, så dukker det opp =)

Innhøsting av epler

I går plukket vi ned de siste eplene på treet. Vi har jo i utgangspunktet et tre med røde epler, men i år ble de tydeligvis grønne. Gode er de uansett.

I dag tenkte jeg å begynne på et nytt DIY Halloween-prosjekt som kommer her på bloggen. Jeg tenker å fokusere på gjenbruk av det man har i år, og unngå at en slik fest skal koste masse penger. Det viktigste er tross alt å ha det gøy og at folk føler seg inkludert. Hos oss er regelen at alle i samme årskull i en avdeling skal inviteres. Det er en fin regel. Kanskje rekker jeg å vise frem resultatet allerede i dag. Vi sees uansett senere i dag.

Ønsker dere en fin Onsdag.

Vær din egen lykkes smed

I fjor på denne tiden gikk jeg til innkjøp av et lite tre med lys. I utgangspunktet for å ha ute når det begynner å blir mørkt, men det ble stående i stuen hele mørketiden. 

I denne lille kroken ved spisebordet vises det så fint fra gårdsplassen også.

Det er hvertfall noe jeg har lært meg med årene, at man må være sin egen lykkes smed. Gjør det som gjør nettopp deg glad, og kanskje spesielt nå som det blir mørkere ute. For meg er det et godt pledd, tøfler og lys som gjør det lille ekstra. 

Hverdagsglede

God tirsdag. Det er sol og blå himmel ute. Perfekt høstvær. Det minner meg på at det er tid for å bytte dekk på bilen også, for denne høsten ønsker vi å dra ofte på hytta og være mye ute. Henge opp slengdisse i treet, klatre og bare være sammen.

Et bilde fra Røros gater. I helgen spilte de faktisk smurfehits på full guffe i gatene. Noen som husker smurfehits? Jeg trodde det hørte 90-tallet til, men det har visstnok kommet ut mer i 2014, haha. Det var både hoppeslott og ansiktsmaling, og en dame utkledd som en ku som danset rundt. De fleste småbarnsforeldre kan sikkert relatere til den gleden over sånne uventede tilstelninger?

Vi lagde rømmegrøt på fredagskvelden, og ble sittende lenge rundt bordet. Jeg har enda ikke kommet dit at jeg tørr å ta bilde av bordet. At folk må vente pga bloggbilder. Så enn så lenge så blir det et snikbilde på kjøkkenet som det over her, haha.

Håper dagen deres blir fin.

Hvordan få ekorn i hagen

Ekorn i hagen

Kan du forestille deg noe mer koselig enn et rikt dyreliv i hagen? Da vi var ute og gikk en tur i helgen oppdaget vi tre ekorn med fast bopel i hagen til nabohytta.

Ekorn i hagen

Misunnelig som jeg ble gjorde jeg et kjapt googlesøk på hva ekorn liker å spise, og ekorm er jo slett ikke kresne på mat. Faktisk så spiser ekorn både fuglemat, nøtter, brød og frukt.

Ekorn i hagen

Ekornhus

Dette huset fant jeg på Europris. Det henger utenfor kjøkkenvinduet vårt fylt med solsikkefrø.

Det gikk ikke mange dager før vi fikk besøk av sultne ekorn, og nå må huset stadig fylles på med mere mat.

Ekorn i hagen