Enkel lunsj barna vil elske

Lettvint og god lunsj

Er det én ting jeg synes har vært utfordrende med å ha barna hjemme så er det måltidene. Målet har hele tiden vært å følge barnehagen sin timeplan, men det sklir fort ut og ender opp med 10 måltid i døgnet. Det er i hvertfall sånn det føles ut med to barn som er sulten til forskjellige tidspunkt. Struktur, jeg vet.

Men nå skal jeg gi deg et genialt lunsj-tips!

Hatting mini pizzabunnGod og enkel lunsj til barn

Perfekt å ha i fryseren når du ønsker et kjapt måltid. Og best av alt, barna kan lage pizzaen sin selv med akkurat den toppingen de selv ønsker.

Pizzabunnene er ferdigstekte og blir til sprø pizzabunner hvis du steker dem i forvarmet ovn i 4-6 minutter.


Toast

God og enkel lunsj til barn

Du kan også velge å lage toast i toastjernet. Denne toppingen ble en kjempesuksess her hjemme:

Smør bunnen med er tynt lag sennep, legg noen skiver med hvitost og strandaskinke oppå og topp det med eplebiter. Brett toasten sammen og legg den i toastjernet.

Mini pizzabunn fant jeg hos Rema 1000. 

10 tips til en koselig bypåske som gir hyttefølelse

Bypåske tips 


Som mange andre familier har vi alltid tilbragt påsken på hytta vår på fjellet. Det var planen i år også, men nå er alle planene endret og vi ser fram til fine påskedager her hjemme istedet.

Og nå skal jeg gi deg tips til hvordan du kan få en minnerik og fin påske i år også. 

Hjemmepåske bypåske inspirasjon

10 tips til hvordan du får en fin bypåske, og likevel bevarer hyttefølelsen

 

Fyr opp i vedovnen. Ingenting gir mer hyttefølelse enn knitring fra peisen etter en lang dag ute. Å kjenne varmen fra vedovnen, med god drikke i koppen, løse kryssord eller lese et påskemagasin gir en egen ro i kroppen. 

♥Innred et rom dere ikke bruker til vanlig. Har du en kjellerstue eller et gjesterom du vanligvis ikke oppholder deg i? Sett på varme i rommet og skap en hyggelig atmosfære med puter, pledd og stearinlys.

Selv har jeg en sovesofa hjemme som jeg skal gjøre om til en daybed i påskeuken. Planen er å spille spill, lese og bare skape det så koselig som mulig, men likevel litt annerledes enn vanlig. 

Hjemmebakst til sene frokoster. Bak rundstykker, brytebrød eller ostehorn til påskefrokosten. I ferien har vi ekstra god tid til å samle familien rundt bordet. 

Ukeblad, kryssord, sudoku, og quizbøker. Det er noe eget å bla i et ordentlig magasin fremfor å scrolle og lese på telefonen. Til alle høytider fylles bladhyllene opp med koselige og inspirerende magasiner.

Skitur og gaukrenn. Gå lange skiturer i marka og kjenn påskesolen varme i ansiktet. Kanskje kan du arrangere et gaukrenn for hele familien utenfor huset også? Med ansiktsmaling og premieutdeling kan det bli god stemning med et familie-skirenn. 

Gule tulipaner og påskeliljer. Med sol som forhåpentligvis titter inn stuevinduet og gule blomster på bordet vil påskestemning og vårfølelsen garantert snike seg på.

♥Påskeegg. Gjør noe gøy ut av påskeegget ved å lage eggjakt, et skattekart eller kanskje til og med en flaskepost. 

♥Se påskemorgen sammen. Påskemorgen på NRK super er et koselig morgenprogram som byr på mye påskestemning og aktiviteter for de minste. 

♥Pledd, saueskinn og sitteunderlag. Fyll opp uteområdet med pledd og sitteunderlag til fine dager utendørs. Har du en varmelampe i taket og litt drikke på bordet er det bare å nyte de rolige dagene. 

♥Grille pølser. Påsken er ofte tid for årets første grillmåltid. Grill pølser, pinnebrød, ostesmørbrød og marshmallows. Kanskje du til og med griller desserten også? En populær grilldressert finner du oppskrift på her


Tips til eggjakt HER

Tips til påskeegg uten sukker se her

DIY en påskekurv til noen du er glad i

For de eldre kan disse dagene bli ekstra ensomme. Eldre som ikke har den samme digitale kunnskapen som den yngre generasjonen har.

Derfor teller en hilsen og en oppmerksomhet mer enn aldri før.

Besteforeldre vi ikke får besøkt, en nabo som sitter mye alene. Kjenner du noen som trenger en ekstra oppmerksomhet?

DIY påskekurv gi bort i gave


Fyll en liten kurv med lesestoff, kryssord, sudoku, quiz, et påskeegg, en solo, påskeliljer eller noe annet personen liker. Det betyr så mye. 

Et håndskrevet brev i posten eller kanskje en blomst sendt med blomsterbud? Alternativene er så mange. Jeg fikk disse nydelige blomstene sendt med blomsterbud i går og fikk selv erfare hvor mye det betyr 💛

Diy påskekurv

🐣

Lekerom | oppholdsrom for ungene

Sniktitt på gamingrommet til kidsa

I dette rommet kan ungene ha så mye besøk de bare vil.

I skapet under TV`n er det fylt opp med hobbysaker som leire og tegne-og skrivesaker. Høyttalere og discolys har også fått plass i skapet. 

Gamingrom gutterom

Her har jeg festet Super Mario wall-stickers på en gammel IKEA-kommode. Det ble jo faktisk en stor  forandring for bare 55 kroner.

Jeg har bestilt flere elementer til dette rommet, men det har ikke ankommet enda. Det kommer flere bilder så fort jeg har fått det i posten. 

 

For inspirasjon til gutterom/soverom se her

6 tips til hyggelige aktiviteter å gjøre med barna i helgen

Tips til aktiviteter å gjøre i helgen

 

♥Nå for tiden lages det regnbuer av barn over hele verden som oppmuntring og trøst med påskriften «alt blir bra.» Det startet i Italia og har spredd seg videre som et fint budskap. Regnbuene kan lages av perler, maling på papir eller med kritt på gaten.

♥Gå en tur i fjæresteinene med hov, bøtte og spade. Kanskje har du et forstørrelsesglass også? Fjæra er som et paradis for små barn. Så mye å se, undersøke og utforske. Lete etter krabber, sjøstjerner og kaste flyndrestein.

♥Se Drømmen om Kaptein Sabeltanns rike på YouTube. Hele filmen fra 1996 ligger tilgjengelig på YouTube. Superfin sørlandsfilm med Joakim og Ruben.

♥Så karse. Å så karse er en hyggelig påsketradisjon. Du trenger bare karsefrø, litt bomull og bunnen av en melkekartong. Melkekartongen kan males og pyntes med klistremerker og fjær. Å så karse tar en ukes tid og passer perfekt å begynne med en uke før palmehelgen. 

♥Sykle ute. Om det ikke er sykkelføre der du bor enda så er det mange store parkeringsplasser som er ledige på søndager der barn kan sykle trygt. 

♥Spille kortspillet hopp i havet. Spilleregler: alle får utdelt 6 kort hver og målet er å få flest 4-er par. Resten av kortene legges i et «hav» på bordet. Den yngste spilleren starter med å spørre feks «har du en konge?» Da må den som blir spurt gi fra seg alle sine konger. Om personen ikke har en konge må spilleren som spurte «hoppe i havet» og trekke opp et tilfeldig kort. Den som spør fortsetter sin tur helt til han/hun blir bedt om å hoppe i havet. 

 

Film/serietips for barn se her

11 tips til en fin barnebursdag til tross for isolasjon

Inneholder annonselenke


Bursdagsfeiring

Mange barn har bursdag nå i en tid der vi skal holde oss isolert. Den vanlige bursdagsfeiringen med hele klassen utgår, og alt av kino, lekeland og trampolineparker er stengt.

Derfor skal jeg gi deg tips til hvordan du likevel kan lage en fin bursdagsfeiring.

Bursdagsfeiring karantene Coronavirus

11 tips til en vellykket bursdagsfeiring 

♥Vekk bursdagsbarnet med kake på sengen og bursdagssang.  Det er ingenting som slår den følelsen av å bli vekt om morgenen vel vitende om at i dag har jeg bursdag. 

♥Kjøp eller lei en film online som dere kan se sammen. Lag hver deres skåler med popcorn, slukk lysene og ha ordentlig hjemmekino sammen. Tid med de aller nærmeste er det som troner øverst på listen for de fleste av oss.

♥Tenn fakler og/eller stjerneskudd. Har du noen stjerneskudd liggende fra nyttårsaften? Ta de med utenfor og tenn de på for en skikkelig hurra-stemning. Kanskje har dere noen kasteknaller eller annet stas å holde på med ute.

♥Heis flagget til topps. I Norge er det lov å flagge på bursdager.

♥Ring familie og nærmeste venner på video-chat. Med videochat i messenger kan flere snakke sammen samtidig. En digital bursdagsfeiring er noe å ta med seg i minneboka som en gøy opplevelse.

♥Ta på dere pentøy selv om ingen kommer på besøk. Pappa i skjorte, mamma i kjole og søsken og bursdagsbarnet selv i pentøy vil markere at dette er en stor dag som skiller seg ut fra andre dager. 

♥Fyll stuen med ballonger, serpentiner og bursdagsbanner.

♥Heng opp en goodie gusher der bursdagsbarnet får trekke ut den magiske nøkkelen som åpner opp til godteriet.

♥Lag en bursdagskrone av papp, med klistremerker og glitter. Kongekappe som de bruker til bursdagsbarn i barnehagen finner du her

♥Lag en adjektivhistorie om bursdagsbarnet der hele familien fyller inn noen adjektiv hver. 

♥La bursdagsbarnet bestemme hvilken aktivitet han/hun vil at mamma og pappa skal være med på. For eksempel å spille Nintendo, bygge lego eller noe annet bursdagsbarnet bestemmer.

 

Gavetips til 6-åring se her

Treningsvideo tilpasset barn rett hjem i stua

Treningsvideo tilpasset barn

Trening barn

Skolen og barnehagen er viktige arenaer for fysisk aktivitet i hverdagen. Både gjennom gymtimer, turer i naturen, ski-og skøytedager er det tilrettelagt for glede ved å bevege seg.

Og med fotballbaner som stenges av og fritidsaktiviteter som er satt på pause må vi finne nye løsninger i en periode for å få fysisk aktivitet i hverdagen.

Jeg har funnet en fin treningsvideo på nettet som vi har trent til 3 dager på rad nå. Med 20 sekund med gode treningsøvelser og 10 sekunder pause etter hver øvelse har dette blitt en gøy trening for ungene. 

Jeg deler den med deg så du og dine barn også kan prøve dere på denne kardio-økten.

 

Følg meg på Snapchat her for flere tips 

 

7 arbeidsoppgaver barn kan bidra med i hjemmet

Å gi barn noen ansvarsområder i hjemmet gir rom for gode opplevelser av mestring, en følelse av å være betydningsfull og rom til å kjenne på at deres bidrag er viktig for familien. Allerede fra 3-årsalderen kan barna få noen små arbeidsoppgaver og bidrag til fellesskapet. 

Å ha små oppgaver på fast basis gir en grunnleggende ansvarsfølelse som  er en viktig for barns utvikling av selvbilde og selvstendighet.

Barn hjelpe til hjemme

7 arbeidsoppgaver barn kan utføre i hjemmet 

Jeg har skrevet ned tips til arbeidsoppgaver barna kan bidra med allerede i dag, der vi som foreldre selvfølgelig må sørge for ros og oppmuntring underveis. 

 

♥Bytte ut vannet i katteskålen/hundeskålen hver dag og følge med om matskålen trenger påfyll. Ved 5-6 årsalderen kan barnet begynne å få noen enkle ansvarsoppgaver i stell av kjæledyr. 

♥Hjelpe til med å dekke på bordet før middag. 

♥Ta med fatet sitt til kjøkkenbenken etter et måltid. (Sette i oppvaskmaskinen for eldre barn.)

♥Legge på plass rent bestikk fra oppvaskmaskinen og sortere bestikket der det skal være i skuffen. Så lenge det ikke er noen skarpe gjenstander kan små barn klare å skille mellom gaffel og skje, og legge dem på riktig plass i skuffen.

♥Legge skitne klær i skittentøyet.

♥Ta med søppelposer ut når de er fulle.

♥Finne sokkepar etter klesvasken. Legg single sokker utover gulvet og se om barna kan hjelpe til med å finne par.

For en skikkelig husvask: sett på musikk og finn en vaskebøtte og flere kluter. Gjør husvasken til et familiesamarbeid.


4 tips for å holde barnerommet ryddig se her
Barn hjelpe til hjemme

Film og serie-tips for barn

En ny uke med stengte barnehager og skoler står for tur. To viktige arenaer i livet til ungene, på lik linje som jobben er viktig for oss voksne. Dere som foreldre står på som aldri før og prøver etter beste evne å kombinere hjemmekontor med barn hjemme. 

Derfor skal jeg gi deg 4 tips til filmer og serier barna kan se denne uken. 

 

Filmer serier for barn

NRK – øyeblikket. Øyeblikket er en serie på NRK som viser korte vitenskapelige innslag av fakta vi kanskje ikke visste fra før. Innslagene varer rundt ett minutt om gangen, som er akkurat passe tid til å lære noe nytt. Blant annet viser de saktefilm av hvordan tannlegen borrer i en tann. Andre innslag viser hvordan en kulepenn egentlig fungerer, og hvorfor fluene rekker å fly avgårde når du forsøker å jage dem. Korte lærerike innslag.

 

Youtube – How its made. How its made på YouTube er en samling av filmklipp der vi får bli med i prosessen på hvordan ting blir laget. Vi får blant annet se hvordan lego og en basketball blir laget. Interessant for både voksne og barn. Det foregår på engelsk så litt oversettelse fra foreldre må til.

 

2 fine filmer

Jørgen + Anne = sant. En gammel klassiker fra 2011. En film om 10 år gamle Anne som blir forelsket i den nye gutten i klassen, Jørgen. Problemene starter når det viser seg at Anne ikke er den eneste som er forelsket i Jørgen. Aldersgrense: 6 år. Finnes på tv2 sumo.

 

Kule kidz gråter ikke. En sterk norsk film om Anja. En tøff jente som elsker å spille fotball. Anja blir alvorlig syk, hun får leukemi. Etter hvert blir Anja for syk til å delta i en fotballturnering, og da har Jonas en helt spesiell overraskelse i vente til henne. Filmen er sterk og rørende med gode skuespillere. Filmen ligger på NRK og er tillat for alle.

 

Filmtips for de aller minste, se her

5 tips som gjør deg til en morgenfugl

Inneholder annonselenke


Å stå opp tidlig om morgenen gir et godt grunnlag for resten av dagen. Og aller helst om du klarer å stå opp før ungene våkner. Å sitte i stuen i stillhet med en kopp kaffe. Lese over de siste nyhetene. Kjenne at det har vært dag lenge når klokken bare er 09. Det er de store motivasjonsfaktorene. 

Her er mine 5 beste tips for å starte dagen tidlig

Tips stå opp tidlig morgenfugl

Tips som gjør det lettere å stå opp tidlig om morgenen

♥Ha en ordentlig vekkerklokke og ikke bruke mobilen til vekking. Å bli vekt av en vekkerklokke utgjør en stor forskjell. I tillegg unngår du å bruke tid på å scrolle i flere minutter før du står opp. Jeg bruker vekkerklokka her og er veldig fornøyd. Nå om dagen våkner jeg til lyden av fuglekvitter.

♥Kaffen klar. Motivasjon nr 1. Tanken på nytrukket kaffe er den største motivasjonen som gjør at jeg aldri slumrer.

♥Åpne alle gardiner og vindu på soverommet med en gang. Inn med dagslys og frisk luft. Når lyset treffer netthinnen vår stimuleres produksjonen av serotonin og kortisol. Serotonin bidrar til å øke energinivået vårt og er sammen med kortisol viktige hormoner for både den fysiske og mentale helsen vår. 

♥Re opp sengen og legg over sengeteppe. Du får en mental boost når du har utført en av dagens første oppgaver allerede så tidlig. I tillegg blir det ryddig rundt deg. Dagen er i gang og du er i gang.

♥Høre på behagelige radiostemmer som ønsker god morgen og starter dagen med positiv energi. Det gir en følelse av at resten av Norge også er i gang, og gir en god motivasjon før du skal i gang med jobb. 

 

5 tips til en effektiv morgen med barn, se her

Stå opp tidlig tips morgenfugl