Frokost-favoritt

Jeg er vel ikke den eneste som har SK20 i bakhodet når kalenderen viser mars i morgen? Motivasjonen er i hvertfall høy nå som vi har så solrike dager.

Uansett, SK eller ei, jeg må tipse om min nye knekkebrød-favoritt.

Ryvita knekkebrød med gresskarkjerner og havre.

Sunn og enkel frokost

Sunn og enkel frokost

Kombinert med smøreost og to druer er det en klar frokost-favoritt. Til og med for ungene.

Det er virkelig ingenting som får lykkebarometeret høyere enn å starte dagen med en sunn frokost, sol i ansiktet og en treningsøkt. 

Nå skal vi i slalombakken. Håper du nyter helgen.

Brett klær på en oversiktlig måte

Bretting av klær

Etter at jeg ble tipset om KonMari sin bretteteknikk har bretting av klær blitt så mye enklere og mer oversiktlig. Bretteteknikken KonMari går ut på at du bretter klær og håndklær og stabler det loddrett i skuffer.

Når du stabler klærne dine loddrett i skuffer holder du oversikt over alle klærne dine og unngår at enkelte plagg havner bakerst eller nederst i skapet.

Denne gangen brettet jeg klær til helgens hyttetur i kofferten med den samme bretteteknikken. 

 

Bretteteknikken som gjør at du ser alle klærne dine.

Bretting av genserBrette klær i koffert

 Bretting av sokkerBrette klær i koffert

Underveis i pakkingen for to dager på fjellet.

Brette klær i koffert

Brette klær i koffert

På denne måten holder du oversikt over alt du har i kofferten uten at noen av plaggene dine havner under andre plagg.

 

Organisering i skuffer på badet se her

Enkel og oversiktlig oppbevaring av sengetøy se her

Borddekking

Borddekking

Jeg hadde besøk av fire damer i går, der det ble servert blomkålsuppe med rundstykker til og en kake til dessert. Oppskriften på suppen finner du her. 

Jeg filmet litt under selve borddekkingen, så her kommer det en video av borddekking til damekveld.

6 tips for å bli en aktiv familie

Bli en aktiv familie

Jeg tipper de fleste foreldre ønsker å oppdra sine barn til å bli glad i fysisk aktivitet. Men det er ikke alle som synes det er like naturlig å dra på toppturer for å bestige fjelltopp etter fjelltopp. Meg selv inkludert.

Derfor kommer jeg med tips til hvordan man kan bli en aktiv familie uten å måtte være villmarkens sønn.

aktiv familie

 

♥la barna gå eller sykle selv til skolen. Det ligger god læring bak å planlegge tiden sin og komme seg avgårde uten å få alt lagt i fanget av foreldrene. I tillegg er det sunt å få rørt seg om morgenen, samtidig som det gir mulighet til å skape gode sosiale relasjoner når flere barn går samme vei til skolen.

♥sett av søndager til fysisk aktivitet. Turer i skogen, en dag i slalombakken, akebakken. Søndager er perfekt for fysiske aktiviteter.

♥ikke vær så opptatt av utstyr. Det er ikke utstyret i seg selv som avgjør hvor god du blir, men hvor mange timer du legger ned i trening. Hold fokuset på gleden ved å være i fysisk aktivitet og verdiene barna kan ta med seg videre. Å arve utstyr og kjøpe brukt utstyr er helt topp. Hilsen en som gikk med en knekt langrennski med gaffatape rundt som barn.

♥ta alltid med en fotball eller en frisbee i bilen når dere skal ut på et ærend. Passerer du en park på veien har du mulighet til å stoppe og spille litt med ball. De spontane turene teller like mye. 

♥omgås med andre familier som liker å være aktiv. Ingenting er bedre enn å være sammen med andre familier med felles interesser. 

♥tenk lavterskel. Turer i skogen, skigåing i skolegården, fotball i parken, svømming i et lokalt svømmebasseng, eller i et vann om sommeren. Det er lettere å opprettholde målet om å være en aktiv familie når terskel for utstyr og forventninger er lave. 

 

5 tips til å bli mer effektiv om morgenen med barn her

Lærerike brettspill for barn

Inneholder annonselenker


 Brettspill for barn 

 

Å spille brettspill er både en hyggelig og lærerik aktivitet for barn. De lærer å telle på terning, tenke taktikk, og på noen spille også å lese.

Men mest av alt er brettspill gøy.

Her er noen av favorittene innen brettspill som jeg må anbefale.

Lærerike brettspill barn

Mitt første stavespill HER

Dette spillet kan jeg anbefale for barn som vil lære seg bokstaver. Spillet går ut på å snu timeglasset, så skal du prøve å finne alle bokstavene i ordet før tiden er ute. Rekker du å fylle ut ordet innen tiden er ute er ordet ditt. Hvis ikke går ordet videre til nestemann som skal finne alle bokstavene i ordet. Anbefales for barn fra 4 år og oppover.

Lærerike brettspill barn

 

Svarte-Per HER

Svarte Per er favoritt-spillet her hjemme. Det egner seg godt for barn fra 4-årsalderen. Det går ut på å finne par, og ikke ende opp med Svarte-Per til slutt. Spillet fører til mye latter og gir en mestringsfølelse fordi spillet er så enkelt, men likevel gøy for hele familien.

Lærerike brettspill barn

 

Gjett hvem HER

Gjett hvem er et spill som jeg husker godt selv. Dette spillet er jo så gøy. Det går ut på å eliminere seg frem til hvilken person motstanderen sitter med fremfor seg. Du vipper ned brikkene ned etterhvert som beskrivelsen ikke passer til bildet, helt til du sitter igjen med ett bilde. Passer for barn fra 6 år og oppover.

Lærerike brettspill barn

 

Jeg gleder meg allerede til påske og brettspilling så jeg har laget en liten filmsnutt med Påske-inspirasjon. Det er en stund igjen enda, men det er ikke for tidlig å la seg inspirere og planlegge årets brettspill for familien. 

 

Sunn snacks å servere til barn

Sunn snacks

Jeg gikk gjennom story-arkivet mitt på Instagram i går og kom over dette bildet. Frosne druer! Å fryse druene hadde jeg nesten glemt.

Og det er jo ikke bare om sommeren det er godt. Du kan fint sette det frem i en skål neste gang du venter besøk.

Sunn snacks

Husker du forresten før når det var vanlig å dekorere med plastikk-druer?

 

Frossen fruktskål

Jeg skjærte opp litt frukt før jeg gikk og la meg i går kveld, for å sette frem til frokosten i dag.

Frossen banan, appelsin og druer. Tines en liten halvtime. Det egner seg godt i en skål med oppskjært frukt.

Sunn snacks

 

Suksessfull aktivitet for deg med sykt barn

Alle med små barn opplever sykdom innimellom. Dager der man må holde seg innendørs og NRK super durer i stuen fra morgenen av. 

Aktivitet når du har sykt barn

Jeg har en aktivitet jeg går for hver gang og det er hjemmelaget leire med kun to ingredienser: Natusan bodylotion (den for babyer) og potetmel. 

Aktivitet med sykt barn

Denne leiren laget jeg i går av potetmel og bodylotion. En smidig og velduftende leire.

Jeg anbefaler å ha den oppi en lekeboks for det kan oppstå litt leiresmuler. Så kan barna skjære og dissekere så mye de vil.

 

Konditorfarge

Med noen dråper konditorfarge får du mange spennende farger på leiren. 

Aktivitet sykt barn

Aktivitet sykt barn

 

For andre aktiviteter å finne på med barn se her

Rengjøring av vedovn (video)

Rengjøring av vedovnen

 

På denne tiden av året er det mange som i likhet til meg synes det er koselig å fyre i vedovn. Vi fyrer både for kosens skyld og for å få opp temperaturen i hjemmet. Og det krever også at vedovnen rengjøres innimellom.

Derfor har jeg laget en video der jeg viser hvordan du enkelt rengjør vedovnen.

 

Ett ekstra tips 

Ett tips om du ønsker å lage koselig stemning uten å måtte fyre opp: tenn noen kubbelys eller telys og sett inni vedovnen. Med en skinnende ren ovn er det kjempefint med lys inni. I tillegg krever det lite/ingen rengjøring.

DIY kostyme (karneval)

Inneholder annonselenke


Kostyme til karneval uten å bruke unødvendige penger

På søndag er det fastelavn. Kvelden før fasten. Og fra gammelt av var det vanlig å arrangere karneval før den 40 dagers lange fasten startet.

Den tradisjonen har for mange barns store glede blitt værende.

Og med mange utkledningsdager i løpet av et år og barn som vokser ut av klærne sine bør vi tenke litt gjenbruk også.

Derfor tenkte jeg å tipse om noe så enkelt som å bruke klær du har fra før.

I stedet for å dra ut for å kjøpe nok en superheltdrakt, så skal sønnen min kle seg ut som Marcus og Martinus i morgen. Med klær han har brukt før og som han selvfølgelig skal bruke etter karneval. 

DIY kostyme

Bukse HER  Sko HER  Jakke HER   Solbriller HER  

 

Utkledning kan være like gøy uten å bruke unødvendige penger.

Kanskje har du en liten rocker som vil kle seg ut som KISS? Med hvit og sort maling og en hjemmelaget pappgitar? Eller har du en fotballdrakt i skapet, hvorfor ikke komme som en fotballspiller? 

Jeg heier på gjenbruk. 

God karnevalsfeiringen for de som skal feire 🎭

Organisering i skuffer på badet

Organisering av baderomsartikler

 

Å holde orden i skuffer og skap er godt for sinnet ditt. Det heter seg at et ryddig hjem gir et ryddig hode, og det tror jeg mange kan kjenne seg igjen i.

Nå tenkte jeg å vise hvordan jeg liker å organisere i mine skuffer på badet.

Skuff nr 1

Organisering på badet

I øverste skuffe har jeg en bestikkskuff for å holde orden på alle småting som neglesaks, barberhøvler etc. Bestikkskuff har jeg brukt i årevis på badet og synes det fungerer kjempegodt. Denne er fra IKEA. 

Skuff nr 2

Organisering på badet

I neste skuff samler jeg hårprodukter og sminke. Jeg liker å skille mellom fast sminke og flytende sminke i hver sine bokser. For meg er det den mest oversiktlige måten å oppbevare sminke på.

Skuff nr 3

Organisering på badet

I denne skuffen har jeg alt i fra bodylotion til solkrem i en og samme boks. Jeg elsker bodylotion. Akkurat nå er rituals ayurveda favoritten. Så god!

Skuff nr 4

Organisering på badet

I den siste skuffen oppbevares hudpleie, hårføner og rettetang. Og ja, jeg bruker nattskinner på tennene ✌🏻 haha

 

For organisering i stuen se her

Oppbevaring av sengetøy se her