Tips til motoriske øvelser for barn

Følg meg på Snapchat her for flere tips

Motoriske øvelser for barn

Motorikk innbefatter alle funksjonene og prosessene som er med å styre våre kroppslige bevegelser. Vi deler det inn i finmotorikk og grovmotorikk.

Finmotorikk er mindre bevegelser i hender og fingrene. Ofte bevegelser vi må konsentrere oss om som foreksempel å dra opp en glidelås eller gripe noe.  

Grovmotorikk er store bevegelser som vi bruker store deler av kroppen til, for eksempel når vi går eller driver med fysisk tungt arbeid. 

motorisk øvelser barn

Trene på finmotorikk

Tips til øvelser for barn som trener på finmotorikk: klippe med saks, skrive med blyant med et godt håndgrep og plukke blomster er fine aktiviteter for å trene på finmotorikk. 

Tre øvelser for å trene opp grovmotorikk:

♥Hoppe fra sten til sten over en liten bekk. Å være ute i naturen i ujevnt terreng er fint for å trene opp balansen. Du kan også enkelt legge til rette for grovmotorisk lek inne ved å lage en hinderløype. Legg puter og stoler på gulvet og lek “gulvet er lava.” Det er kjempegøy.

♥Klatre i ribbevegg, gå sidelengs i ribbeveggen og hoppe ned på en matte. Husker du da du hadde gymtime selv og festet en benk på skrå nedover ribbeveggen og laget hinderløyper?  Det tror jeg de fleste skoler har hatt i gymtimen opp gjennom årene. 

♥Hoppe tau og slengtau. Barn som lærer seg å hoppe tau eller slengtau begynner ofte med å hoppe ett hopp om gangen. Etterhvert klarer barnet å komme inn i en takt der det hopper et hopp mens tauet er i luften også. Med slengtau kan barnet øve på å hoppe på ett ben, snu rundt til andre siden, ta i bakken. Husker du reglen “Bamse bamse ta i bakken?” 

 

5 tips til balansetrening for barn se her

4 kommentarer

Siste innlegg