10 tips til en koselig hjemmepåske som gir hyttefølelse

Som mange andre familier har vi alltid tilbragt påsken på hytta vår på fjellet. Det var planen i år også, men nå er alle planene endret og vi ser fram til fine påskedager her hjemme istedet.

Og nå skal jeg gi deg tips til hvordan du kan få en minnerik og fin påske i år også. 

Hjemmepåske bypåske inspirasjon

10 tips til hvordan du får en fin påske hjemme, og likevel bevarer hyttefølelsen

 

Fyr opp i vedovnen. Ingenting gir mer hyttefølelse enn knitring fra peisen etter en lang dag ute. Å kjenne varmen fra vedovnen, med god drikke i koppen, løse kryssord eller lese et påskemagasin gir en egen ro i kroppen. 

♥Innred et rom dere ikke bruker til vanlig. Har du en kjellerstue eller et gjesterom du vanligvis ikke oppholder deg i? Sett på varme i rommet og skap en hyggelig atmosfære med puter, pledd og stearinlys.

Selv har jeg en sovesofa hjemme som jeg skal gjøre om til en daybed i påskeuken. Planen er å spille spill, lese og bare skape det så koselig som mulig, men likevel litt annerledes enn vanlig. 

Hjemmebakst til sene frokoster. Bak rundstykker, brytebrød eller ostehorn til påskefrokosten. I ferien har vi ekstra god tid til å samle familien rundt bordet. 

Ukeblad, kryssord, sudoku, og quizbøker. Det er noe eget å bla i et ordentlig magasin fremfor å scrolle og lese på telefonen. Til alle høytider fylles bladhyllene opp med koselige og inspirerende magasiner.

Skitur og gaukrenn. Gå lange skiturer i marka og kjenn påskesolen varme i ansiktet. Kanskje kan du arrangere et gaukrenn for hele familien utenfor huset også? Med ansiktsmaling og premieutdeling kan det bli god stemning med et familie-skirenn. 

Gule tulipaner og påskeliljer. Med sol som forhåpentligvis titter inn stuevinduet og gule blomster på bordet vil påskestemning og vårfølelsen garantert snike seg på.

♥Påskeegg. Gjør noe gøy ut av påskeegget ved å lage eggjakt, et skattekart eller kanskje til og med en flaskepost. 

♥Se påskemorgen sammen. Påskemorgen på NRK super er et koselig morgenprogram som byr på mye påskestemning og aktiviteter for de minste. 

♥Pledd, saueskinn og sitteunderlag. Fyll opp uteområdet med pledd og sitteunderlag til fine dager utendørs. Har du en varmelampe i taket og litt drikke på bordet er det bare å nyte de rolige dagene. 

♥Grille pølser. Påsken er ofte tid for årets første grillmåltid. Grill pølser, pinnebrød, ostesmørbrød og marshmallows. Kanskje du til og med griller desserten også? En populær grilldressert finner du oppskrift på her

 

Tips til påskeegg uten sukker se her

4 kommentarer

Siste innlegg