Hvordan bli mer strukturert


Hvordan bli mer strukturert 

I både arbeidshverdagen og ellers i livet har vi gjøremål som henger over oss hele tiden. Likevel finnes det noen enkle steg for å bli mest mulig produktiv og få mest mulig ut av tiden din.

Derfor har jeg skrevet ned noen tips til hvordan du kan bli mer strukturert.

Mer strukturert

Tips for å bli mer strukturert

Samle arbeidsoppgavene dine: Forskning viser at multitasking reduserer effektiviteten din med 40%. Å fokusere skikkelig på en oppgave om gangen vil dermed være mest effektivt. Hvis du tar en titt på timeplanen din så vil du se at det går igjen noen like oppgaver hver uke. Trikset er å gruppere lignende oppgaver for effektivisere arbeidsmengden.

Når du grupperer lignende oppgaver så hjelper det deg til å holde en rytme og bli mer fokusert. Det kan være både i jobben din, men også med gjøremål hjemme. Du vil merke at du får jobben unnagjort fortere fordi det er enklere for deg å forholde deg til et konkret tema. 

Planlegg uken din på søndager: Å våkne mandags morgen helt uforberedt og prøve å sette sammen en plan for uken er en lite produktiv start. Lag en plan for uken på søndag så du føler deg forberedt og klar når klokka ringer mandags morgen.

Ha gode rutiner: Gode rutiner er viktig og hjelper oss med å holde tiden, holde oss motiverte, og er generelt viktig for den mentale helsen vår. Nok søvn  er viktig for å prestere på jobben. Samtidig er dårlig tid en opplagt stressfaktor. Stå opp i god tid hver dag, og ha matpakker og klær klart. Det vil både være tidsbesparende, men også gjøre oss mer motiverte til å håndtere utfordringer.

Tid til egenpleie: Sett av tid til å være sosial med venner og gjøre ting som er hyggelig for deg selv. Fyll det inn i kalenderen din. Uansett hvor full timeplanene din er så vil tid til egenpleie spille positivt inn på humør og psyke.

Mer strukturert

 

Tips for å like mandager se her

Hvordan bli mer ryddig se her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg