5 gode grunner til å ta med familien på skogtur i helgen

Jeg forstår godt at mange mennesker er avhengig av å trene ute i friluft, for det gjør noe med humøret å komme seg ut i naturen.

Trening i skogen

 Vi kom oss ut på en langtur i går. Og med grovbrød og drikkeflasker i sekken kunne vi være ute i flere timer. Er det ikke rart hvordan grovbrød med ost smaker ekstra godt ute i naturen?

 

Derfor skal jeg gi deg 5 gode grunner til å gå tur i skogen i helgen

 

♥God trening med lite belastning. Å gå i ulendt terreng med både flatmark og oppoverbakker blir som en intervalløkt. Du får brukt hele kroppen, og langt flere muskelgrupper når du går i ulendt terreng enn på vanlig asfalt. I tillegg minsker du belastningen for kroppen når underlaget er mykt. 

♥De gode samtalene. Det er ofte på tur man får tatt de gode samtalene. Helt fritt for telefoner og annen elektronikk, bare prate sammen.  

♥Godt for humøret. Jeg leste en plass at det å gå tur i naturen er like godt for å samle seg om du er overspent, som å bli i bedre humør om du er nedfor. Og det er så sant. Det gir et godt og stabilt humør å være ute i skogen, med lyden av fuglekvitter, bekken som sildrer og humler som suser forbi øret innimellom.

♥Lærerikt. Å være mye ute i naturen er lærerikt for barn som går på skolen og i barnehagen. Forståelsen om økosystemet og hvordan alle organismer påvirker hverandre. Noen knagger å henge kunnskapen på. Det er mange måter å lære på, og for noen er det lettest å lære ved å være mye ute og observere. 

♥Barna kan løpe og leke i trygge omgivelser. Ute i naturen kan barna løpe så mye de vil. Det er godt for både foreldre og barn. Å kunne senke skuldrene uten å være redd for om det kommer biler, eller om sykkelhjelmen sitter godt nok på. Barn har godt av å bruke fantasien innimellom og leke med det de har tilgjengelig rundt seg.

Trening i skogen
Kanskje ble du inspirert til å ta med familien på tur i helgen?

God helg ♥

2 kommentarer
    1. Vilket fantastiskt inlägg vännen, så peppad och härlig känsla man fick av det! Älskar verkligen att vara ute i skogen och ta en promenad bland annat, ger mig massa energi 😀 KRAM <3

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg