7 tips til trening du kan gjøre sammen med barna

Trening for hele familien 

I følge helsedirektoratet bør barn og ungdom være i fysisk aktivite i moderat og høy intensitet minimum 60 minutter hver dag. Allsidige og varierte aktiviteter gir mulighet til å utvikle både fin og grov-motoriske ferdigheter, i tillegg til å gi en gevinst på den psykiske helsen.

Så lenge vi ikke snakker om eller fokuserer på kropp og vekt så er det positivt å inkludere barna i trening i hverdagen.

Derfor skal jeg gi deg tips til 7 aktiviteter dere kan gjøre sammen. 

Trening barn

Trening tilpasset for barn

♥Jogg en tur sammen. Gjør løping til en lek ved å tilføye noen små elementer. For eksempel at det bare er lov å svinge til høyre i hver sving, dere må hoppe hver gang dere ser en bil, leke sisten eller løpe slalom mellom trær. Om du ønsker å få opp pulsen litt selv er et alternativ at ungene sykler mens du løper ved siden av.  

♥Gå trillebår. Trillebår er en dynamisk øvelse som går ut på at en holder bena mens den andre går på hendene. Du kan gå både fremover og bakover i trillebår, og er dere flere sammen kan dere til og med prøve å få til noen high fives mot hverandre med annenhver hånd.

♥Yoga. Yoga har blitt en populær aktivitet for barn. Vi ser det både i skolen og i barnehagen. Med yoga lærer barna å holde fokus, roe ned og bruke kroppen fysisk. Tips til yogaøvelser finnes det mange av på YouTube. 

♥Tøye ut til spagaten. Med litt tøying hver dag (helst etter 10-15 minutter med oppvarming) kan man fint komme ut i spagaten til slutt. Det er alltid gøy å sette seg et mål å nå.

♥Slå hjul. Å slå hjul er en av de enkleste momentene innen turn, og kan læres ganske fort. Men det krever endel trening. Legg med fordel en yogamatte på gulvet eller tren på gresset så det ikke blir så hardt til hendene. Et tips er å sette tape der føttene står i utgangsposisjon og der hendene skal være i bakken.

♥Vippekongen. Vippekongen er gøy uansett alder. Alle vipper ballen èn gang hver på første runde, så to ganger på neste runde og sånn fortsetter det til en står igjen som en vinner.

♥Spill fotball sammen. Verdens mest populære sport. Tren på å sentre ball til hverandre og kanskje øve på gode innkast? Fotball er en fin sport der det er lett å inkludere mange. 

 

5 tips til balanseøvelser for barn, se her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg