Vasker du skjærefjøla riktig?

Rengjøring av skjærefjøl

En skjærefjøl er noe vi bruker daglig til ulike matvarer. Derfor er det litt udelikat å vite at den er en versting på kjøkkenet når det kommer til bakterier.

Har du i tillegg en fjøl i plast kan bakterier overleve riktig så lenge.

Derfor krever en skjærefjøl å bli vasket daglig. 

Tips for rengjøring

Daglig vask med såpe og vann på 70 grader kommer du et stykke på vei med. (Se tips lenger ned.) Og en skjærefjøl i plast tåler i tillegg godt å vaskes i oppvaskmaskin.

Har du derimot en skjærefjøl i tre må du unngå å vaske den i oppvaskmaskinen da det blir så varmt at treet vil sprekke opp.

 

Hvordan bli kvitt bakterierRengjøre skjærefjøl

Sånn gjør du 

-Dryss bordsalt utover skjærefjølen

-Del en sitron i to, og skvis ut litt av sitronsaften fjølen. Skrubb så saltet godt rundt på skjærebrettet med den halve sitronen som redskap. 

Dette vil få saltet til å komme helt ned i sprekker og drepe alle bakteriene. 

-Skyll deretter skjærefjølen godt med varmt og tørk fjølen.

 

I tillegg til å få bort bakterier vil sitronen også fjerne misfarging på skjærefjøla som ofte kommer etter matvarer med sterke farger. 

 

Hvordan rengjøre en blender se her

Hvordan rengjøre mikrobølgeovn se her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg