Vasker du skjærefjøla riktig?

Rengjøring av skjærefjøl

En skjærefjøl er noe vi bruker daglig til ulike matvarer. Derfor er det litt udelikat å vite at den er en versting på kjøkkenet når det kommer til bakterier.

Har du i tillegg en fjøl i plast kan bakterier overleve riktig så lenge.

Derfor krever en skjærefjøl å bli vasket daglig. 

Tips for rengjøring

Daglig vask med såpe og vann på 70 grader kommer du et stykke på vei med. (Se tips lenger ned.) Og en skjærefjøl i plast tåler i tillegg godt å vaskes i oppvaskmaskin.

Har du derimot en skjærefjøl i tre må du unngå å vaske den i oppvaskmaskinen da det blir så varmt at treet vil sprekke opp.

 

Hvordan bli kvitt bakterierRengjøre skjærefjøl

Sånn gjør du 

-Dryss bordsalt utover skjærefjølen

-Del en sitron i to, og skvis ut litt av sitronsaften fjølen. Skrubb så saltet godt rundt på skjærebrettet med den halve sitronen som redskap. 

Dette vil få saltet til å komme helt ned i sprekker og drepe alle bakteriene. 

-Skyll deretter skjærefjølen godt med varmt og tørk fjølen.

 

I tillegg til å få bort bakterier vil sitronen også fjerne misfarging på skjærefjøla som ofte kommer etter matvarer med sterke farger. 

 

Hvordan rengjøre en blender se her

Hvordan rengjøre mikrobølgeovn se her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg