Rengjøring av skjærefjøl
En skjærefjøl er noe vi bruker daglig til ulike matvarer. Derfor er det litt udelikat å vite at den er en versting på kjøkkenet når det kommer til bakterier.
Har du i tillegg en fjøl i plast kan bakterier overleve riktig så lenge.
Derfor krever en skjærefjøl å bli vasket daglig.
Tips for rengjøring
Daglig vask med såpe og vann på 70 grader kommer du et stykke på vei med. (Se tips lenger ned.) Og en skjærefjøl i plast tåler i tillegg godt å vaskes i oppvaskmaskin.
Har du derimot en skjærefjøl i tre må du unngå å vaske den i oppvaskmaskinen da det blir så varmt at treet vil sprekke opp.
Hvordan bli kvitt bakterier
Sånn gjør du
-Dryss bordsalt utover skjærefjølen
-Del en sitron i to, og skvis ut litt av sitronsaften fjølen. Skrubb så saltet godt rundt på skjærebrettet med den halve sitronen som redskap.
Dette vil få saltet til å komme helt ned i sprekker og drepe alle bakteriene.
-Skyll deretter skjærefjølen godt med varmt og tørk fjølen.
I tillegg til å få bort bakterier vil sitronen også fjerne misfarging på skjærefjøla som ofte kommer etter matvarer med sterke farger.
Hvordan rengjøre en blender se her
Hvordan rengjøre mikrobølgeovn se her