Derfor bør du vaske skallet på melonen

God mandag.

Jeg så gjennom Google Analytics i dag for å se hvilket innlegg som er mest googlet denne måneden. Og innlegget som troner øverst med 420 googletreff de siste 28 dagene er innlegget om hvordan du enkelt får hvite sko rene igjen her

Og når vi først er inne på sommer og rengjøring, hva er vel mer naturlig å skrive om enn rengjøring av en av sommerens mest populære frukt?

vaske melon bakterier frukt

Visste du at det er viktig å vaske skallet på melonen selv om du ikke spiser den? For selv om du ikke spiser skallet så skjærer du likevel en kniv gjennom et skall med bakterier og drar kniven inn til fruktkjøttet. 

Melon er en frukt som importeres fra varmere land, og ofte fra steder uten særlig tilgang til rent vann før den fraktes uten emballasje. Bakteriene kan komme fra blant annet jord og fugleskitt. 

-Det skal sies at den tørre overflaten på skallet ikke er den beste for formering av bakterier, men når du får vann og sukker fra melonen i tillegg kan grobunnen bli riktig så god.

Så mitt vasketips i dag: vask skallet på melonen før du skjærer opp melonskiver. Da er sannsynligheten for å unngå feriemage litt høyere. 

vaske melon bakterier frukt

 

Vasker du skjærefjøla riktig? her

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg